Close

Zašto smo rekli "NE" komercijalnim predlošcima?

Jedno od čestih pitanja koje primamo jest zašto smo rekli “NE” komercijalnim predlošcima.

Što su to komercijalni predlošci?

Komercijalni predlošci su predlošci dostupni za kupnju koji uglavnom (gotovo uvijek) sadrže gotov dizajn.

Usluge poput Squarespacea, Wixa i WordPress.com-a omogućavaju vlasnicima tvrtki i pojedincima da u vrlo kratkom roku (često i u svega nekoliko sati) izrade web stranice i postanu dostupni na internetu.

 

Takve usluge, unatoč nekim prednostima (kao što su vrlo niski, ponekad i nikakvi troškovi) imaju i neke nedostatke koje smatramo da je važno navesti i s kojima smatramo da biste trebali biti upoznati prije eventualnog odabira nekog od takvih servisa.

 

Iako primjerice WordPress.org (kojeg instalirate na zakupljeni hosting) u repozitoriju sadrži nezanemariv broj odličnih tema, velika većina tih tema ima i mogućnost uvoza “demo sadržaja” (gotovih predložaka), što  ipak ako se radi o nekoj popularnijoj temi povećava vjerojatnost da će dvije ili više web stranica imati isti izgled (radi korištenja iste teme i uvoza istog predloška).

Nedostaci komercijalnih predložaka

Neki od nedostataka komercijalnih predložaka su:

Predlošci po mjeri (jedinstven dizajn)

Upravo zbog navedenih nedostataka, smatramo kako je bolja mogućnost izrada dizajna po mjeri.

Iako skuplja, često je i najbolja mogućnost što se tiče dizajn, prvenstveno iz razloga što je dizajn kreiran prvenstveno po vašem zahtjevu, a to u usporedbi sa gotovim predlošcima znači i potpunu i neograničenu mogućnost prilagodbe dizajna.

Time će vaša tvrtka imati potpuno unikatnu stranicu pri čemu će mogućnost da dvije ili više stranica (možda i konkurencije?) imati isti dizajn.

Dizajnom po mjeri možete u potpunosti iskazati jedinstvenost vašega brenda ili tvrtke te time učiniti vaš brend jedinstvenim (jer naposlijetku se ipak želite istaknuti nečime ispred konkurencije).

Zaključak

Komercijalni predlošci i “šablone” jednostavan su i brz (a često i cjenovno najprihvatljiviji) način izrade web stranice, no ipak bismo vam savjetovali da dvaput razmislite prije njihova korištenja.

 

Dizajn po mjeri, iako je ponešto skuplja varijanta najbolji je izbor ukoliko želite bez ograničenja kreirati web stranicu baš onakvu kakvu ste zamislili jer su stranica i njen dizajn unikatni i kreirani samo za vašu web stranicu, a vjerojatnost da druga web stranica ima identičan ili sličan dizajn svedena je na minimum.

Želite li web stranicu izrađenu prema Vašim zahtjevima?

Želite li unikatnu web stranicu kojom će se vaš brend ili tvrtka istaknuti? Ne tražite više!